Meekijken, lid worden, contributie, enz.

Meekijken:

Als uw zoon/dochter lid wil worden is het belangrijk om eerst te kijken bij welke speltak hij/zij qua leeftijd hoort, onder “Speltakken” vind u alle speltakken met de bijbehorende leeftijden en verdere informatie.
Als u dat weet, kunt u via een e-mail naar:  Scouting Euregio  uw gegevens achterlaten.
De leiding van de speltak zal dan contact met u zoeken, om af te spreken wanneer u en uw kind kunt komen kijken,  . Uw zoon/dochter mag namelijk vier keer vrijblijvend en gratis meekijken, voordat hij/zij beslist lid te worden.
Lid worden:
Als uw zoon/dochter lid wil worden, krijg u een “inschrijving_machtiging” via de speltak leiding. Dit formulier vult u aan met de ontbrekende gegevens, om lid te worden van de Scouting Euregio. Via de ledenadministratie wordt uw zoon/dochter ook ingeschreven bij Scouting Nederland. Hij/zij wordt dan lid van de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Hij/zij krijgt een lidmaatschapspas van Scouting Nederland en het Scouting Magazine voor de speltak op uw huisadres. Van ons krijgt uw zoon/dochter  natuurlijk iedere week gave, spannende en leerzame activiteiten aangeboden. Scouting, da’s pas leven!Met het inschrijfformulier wordt uw kind  aangemeld bij Scouting Nederland. Dit formulier hoeft u slechts eenmaal in te vullen.  Enkele gegevens kunt u  zelf elektronisch doorgeven via Scouting Online, u hoeft dit niet bij de leiding te doen, want die ontvangen de nieuwe gegevens automatisch. Nadat de aanmelding is verwerkt kunt u uzelf aanmelden via een gebruikersnaam en wachtwoord bij Scouts Online. Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Afmelden kan alleen door dit schriftelijk door te geven aan de ledenadministratie.
Contributie:
Als je lid bent, betaal je contributie aan de groep. Dit geld gebruiken we voor materiaal, instandhouding- en energie kosten voor het gebouw. Een deel moeten wij afdragen  aan Scouting Nederland.  Leiding en bestuursleden zijn allemaal vrijwilligers en krijgen daarvoor geen vergoeding. De contributie bedraagt €9,50 per maand, het liefst te voldoen per automatische incasso.
Verzekering:
Scouting Euregio is via Scouting Nederland alleen aanvullend verzekerd tegen schades en andere kosten; leden van de groep dienen zelf of via hun ouders/verzorgers te zijn verzekerd tegen schade en andere kosten (WA, ziektekosten, reisverzekering, etc.)
Vragen:
Hebt u  nog vragen over het lidmaatschap dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie. Hiervoor gaat u  naar “contacten” daar vindt u het e-mail adres van het  ‘Secretariaat”