Scouts:

LEEFTIJD : 11 tot 15 jaar

Opkomst : Woensdag van 18:30  tot 20:30 uur

Het scouts programma heeft geen centraal thema (zoals bij de jongere leeftijdsgroepen), maar de activiteiten hebben vaak wel een onderlinge samenhang. Er is veel aandacht voor scoutingtechnieken zoals primitief kamperen, koken op een houtvuurtje, tochten lopen met kaart en kompas. Ook leren ze hier hoe je met eenvoudige middelen, zoals palen en touw, hele bouwwerken in elkaar kunt zetten. Daarnaast blijven spel en sport en creatieve activiteiten natuurlijk altijd leuk. Omdat scouts elke week weer een andere activiteit doen vindt iedereen Scouting leuk. Je mag zelf ook met ideeën komen, als iets kan dan doen we het.
Bij de scouts wordt gewerkt in kleine subgroepjes die patrouilles heten. Door te werken in patrouilles leren de scouts dat ze veel zelf kunnen als ze goed samenwerken. Jaarlijks kunnen de scouts hun vaardigheden meten met andere scouts uit de regio tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden. Ook gaan zijn af en toe op weekendkamp en in de zomervakantie een week op zomerkamp.
U kunt via een e-mail naar:  scouts@scoutingeuregio.nl  uw gegevens achterlaten.
Instructie : Hakken
Instructie : keuken pionieren