Meekijken

U kunt via een e-mail naar secretaris@scoutingeuregio.nl uw gegevens achterlaten. Vermeld hierbij ook de gewenste speltak.
De leiding van de speltak zal dan contact met u zoeken, om af te spreken wanneer u en uw kind kunt komen kijken. Uw zoon/dochter mag namelijk drie keer vrijblijvend en gratis meekijken, voordat hij/zij beslist lid te worden.

Lid worden

Als uw zoon/dochter lid wil worden is het belangrijk om eerst te kijken bij welke speltak hij/zij qua leeftijd hoort, onder “Speltakken” vind u alle speltakken met de bijbehorende leeftijden en verdere informatie.

Een lid kan ingeschreven worden door dit formulier in te leveren bij de leiding: Inschrijving Machtiging. Dit formulier vult u aan met de ontbrekende gegevens, om lid te worden van Scouting Euregio. Via de ledenadministratie wordt uw zoon/dochter ook ingeschreven bij Scouting Nederland. Hij/zij wordt dan lid van de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Hij/zij krijgt een lidmaatschapspas van Scouting Nederland en het Scouting Magazine voor de speltak op uw huisadres. Van ons krijgt uw zoon/dochter natuurlijk iedere week gave, spannende en leerzame activiteiten aangeboden. Scouting, da’s pas leven! Met het inschrijfformulier wordt uw kind aangemeld bij Scouting Nederland. Dit formulier hoeft u slechts eenmaal in te vullen. Enkele gegevens kunt u zelf elektronisch doorgeven via Scouting Online, u hoeft dit niet bij de leiding te doen, want die ontvangen de nieuwe gegevens automatisch. Nadat de aanmelding is verwerkt kunt u uzelf aanmelden via een gebruikersnaam en wachtwoord bij Scouts Online. Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Afmelden kan alleen door dit schriftelijk door te geven aan de ledenadministratie.

Contributie

Als je lid bent, betaal je contributie aan de groep. Dit geld gebruiken we voor materiaal, instandhouding- en energie kosten voor het gebouw. Een deel moeten wij afdragen aan Scouting Nederland. Leiding en bestuursleden zijn allemaal vrijwilligers en krijgen daarvoor geen vergoeding. De contributie bedraagt €10,50 per maand, het liefst te voldoen per automatische incasso.

Verzekering

Scouting Euregio is via Scouting Nederland alleen aanvullend verzekerd tegen schades en andere kosten; leden van de groep dienen zelf of via hun ouders/verzorgers te zijn verzekerd tegen schade en andere kosten (WA, ziektekosten, reisverzekering, etc.)

Vragen

Heeft u nog vragen over het lidmaatschap, dan kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.

secretaris@scoutingeuregio.nl